Gå til hovedindhold

Bag om denne publikation

Læs om baggrunden for denne publikation. Kontakt os for uddybende information; vi vil gerne i dialog.

 • Læs op

Indhold

  Denne hjemmeside / onlinepublikation er udarbejdet i et samarbejde mellem Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune og brancheorganisationen Danish.Care. Publikationen er de to organisationers anbefalinger på området for hjælpemidler og velfærdsteknologi til Sundhedsstrukturkommissionen januar 2024. 

   

  Christian Budde (V), rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune:

  Aarhus er de seneste 15 år lykkedes med at teste løsninger og brede dem ud til byens borgere. Aarhus er nationalt og internationalt anerkendt for at være et fyrtårn indenfor velfærdsteknologi. Takket være velfærdsteknologi har Aarhus siden 2011 sparet ca. 60 årsværk. Byen har en forpligtelse til at vise vejen og bidrage til at sprede viden om implementering af velfærdsteknologi for at skubbe til omstilling og fremtidssikring af velfærdssamfundet. Jeg foreslår at etablere et Nationalt Center for Implementering af Velfærdsteknologi ved Skejby i Aarhus. Formålet er at intensivere det nationale fokus på værdiskabelse af velfærdsteknologi, at skalere og implementere løsninger med dokumenteret nytteværdi i borgernes hverdag. 

  Rådmanden kan kontaktes via presseansvarlig i Sundhed og Omsorg.

  Velfærdsteknologi (aarhus.dk)

  LinkedIn Velfærdsteknologi & Hjælpemidler Aarhus

   

   

  Danish.Care er den danske brancheorganisation for virksomheder der beskæftiger sig med hjælpemidler, velfærdsteknologi og digitale velfærdsløsninger. Foreningen repræsenterer over 140 medlemsvirksomheder som er leverandører til og tætte samarbejdspartnere med landets kommuner og regioner ift. både ældre-, pleje- og sundhedssektoren.

  Danish.Care - Branchen for hjælpemidler og velfærdsteknologi

  LinkedIn Danish.Care 

   

  Velfærdsteknologiens svar på kommissionens opdrag

  Denne onlinepublikation er velfærdsteknologiens bud på et svar på Sundhedsstrukturkommissionens opdrag.

  Anvendt rigtigt kan velfærdsteknologi og hjælpemidler understøtte nogle vigtige værdier i vores sundhedsvæsen. De fem anbefalinger, der beskrives i nærværende onlinepublikation, tager udgangspunkt i ønsket om at understøtte nærhed, smidighed og lighed i sundhed.

  Nærhed: Implementering af velfærdsteknologi og brug af innovative hjælpemidler skal styrke det nære sundhedsvæsen ved at muliggøre behandling og monitorering i hjemmet eller lokalsamfundet. Teknologier som sensorer, telemedicin, og app-baserede løsninger skal hjælpe med at monitorere patienter/ borgere, levere behandling på distancen og reducere behovet for hospitalsbesøg.

  Smidighed: Ved at integrere velfærdsteknologi og hjælpemidler skal man sikre en mere smidig overgang mellem sygehuse og det nære sundhedsvæsen, hvor patienter kan få kontinuerlig pleje og opfølgning, selv efter at de er udskrevet. Hjælpemidler som f.eks. avancerede monitoreringssystemer skal hjælpe med at overføre data og informationer fra hospitaler til primærplejen, hvilket letter opfølgningen.

  Lighed: Velfærdsteknologi og tilpassede hjælpemidler skal være med til at udligne geografiske og sociale forskelle i sundhed ved at give lige adgang til avancerede sundhedsydelser, uanset hvor man bor. Muligheden for at tilpasse teknologier og hjælpemidler til forskellige behov og situationer skal hjælpe med at reducere uligheden i sundhed.

  Tilbage til forsiden

  Sidst opdateret: 23. februar 2024