Gå til hovedindhold

Juni 2021 | Skodrobot, øjendrypning, IoT

En robot skal forsøgsvis opsamle skod i gaderne; borgere i hjemmeplejen lærer at dryppe øjne ved hjælp af animationer, og et tracking-projekt med redningskranse er sendt til test.

Indhold

     

    skodrobot

    Skodrobotten skal lære at genkende skod

    Skodrobot på Facebook | Som noget nyt kører projekt Skodrobot kampagne på Facebook. Formålet er at få folk til at indsende billeder af alle slags skod i forskellige omgivelser. Robotten har brug for at lære, hvordan skod ser ud for at kunne opsamle dem. Opslaget er vedhæftet en video fra Aarhus Universitet optaget med kamera monteret på robotten. Opslaget er koordineret med Ren by, og billeder sendes til adressen stop@skod.nu  Mere om projektet her Skodrobot (aarhus.dk)

     

    Preben Sejersen, øjendrypning

    Preben Sejersen, 95 år, Højbjerg, varetog selv øjendrypning efter en øjenoperation.

    Ældre undervises i øjendrypning vha animationer

    Visuel borgeroplæring afrapporteret | Projekt Visuel Borgeroplæring bruger animationer fra Visikon til at lære borgerne selv at dryppe øjne. Konklusioner på projektet er, at der er god økonomi i at lære borgerne selv at dryppe øjne, og de vil gerne. Medarbejderne synes oplæringen er nem at arbejde med og kan også bruge animationerne til kompetenceudvikling af medarbejdere. 

     

    kort over aarhus, iot, redningskranse

    Placering af redningskranse i Aarhus

    Sensorer skal afslører, hvor redningskranse er

    IoT | Projekt IoT strategi og værktøjer har for nylig sendt en tracking-løsning til test. Løsningen skal vha IoT-sensorer tracke redningskranse. Løsningen er affødt af arbejdet med en IoT-arketype, der kan lette implementering af projekter, der gerne vil holde øje med eksempelvis by-inventar. Ideen er man via sensorer kan holde øje med redningskranse i byen og ved havnen og få en notifikation, hvis de bliver brugt eller flyttet. Hvis kransene flyttes, vil det fremgå af et kort, hvor de ender. Man vil herefter nemt kunne hente dem ind igen, så de kan opfylde deres formål, at redde menneskeliv. Løsningen forventes i høj grad at skabe mere tryghed for borgerne og formentlig også have en positiv økonomisk effekt. Fra november 2003 til februar 2018 er otte mennesker druknet i Aarhus Havn. Mere om projektet Internet of Things Strategi og værktøjer. (aarhus.dk)

    iot, hvor er redningskranse i byen

     

    Sidst opdateret: 17. maj 2024