Gå til hovedindhold

Videoguides

Vi har lavet en række videoer til borgerne med guides til, hvordan de selv klarer små-opgaver og bevarer uafhængighed af kommunen.

 • Læs op

Indhold

  I fremtiden skal borgerne i Aarhus Kommune udføre de små plejeopgaver selv, så de forbliver uafhængige af kommunal hjælp så længe som muligt. De vil forinden blive vejledt af det faglige personale. Gør-det-selv-modellen understøttes af videoguides.

  Regnestykke øjendrypning

  Øjendrypning efter en operation er et af emnerne for videoguides. Ved øjendrypning efter operation kommer en sygeplejerske normalt på besøg og sørger for at dryppe øjne. Ofte opereres begge øjne, men dog ikke samtidig. Der vil derfor ofte være to perioder efter hinanden med øjendrypning. Hvert øje skal dryppes tre gange om dagen i tre uger. Det giver 126 besøg i alt.

  (3 drypninger x 21 dage x 2 øjne = 126 besøg).

  Større frihed

  Hvis en sygeplejerske kommer for at dryppe øjne, er borgeren af, at skulle være hjemme og tilpasse sin hverdag til sygeplejerskens kalender. Med et kort instruktionsforløb med brug af videoguides kan mange efter ganske få besøg med vejledning klare opgaven selv. Og man altid gense videoguiden, hvis man kommer i tvivl om noget. 

   

  Samarbejde på tværs af afdelinger

  Flere afdelinger i Sundhed og Omsorg har stået for videoguides. Medarbejdere fra praksis har sammen med Klyngen for Borgernær Sygepleje leveret det faglige indhold; et medlem af Ældrerådet optræder som model og har bidraget med sparring; projektledelsen ligger hos Velfærdsteknologi & Hjælpemidler. 

   

  Sidst opdateret: 4. december 2023