Gå til hovedindhold

Virksomheder søges til nordisk test- og innnovationssamarbejde

Aarhus Kommune er projektpartner i Nordic Access-projektet, der skal udbrede test- og innovationssamarbejde i Norden. Skal din virksomhed være med?

  • Læs op

Indhold

    Test- og innovationssamarbejde skal udbredes på tværs af Norden

    01. februar 2024

    Af Malthe Bendix Søgaard, CareNet

    CareNet-medlem Aarhus Kommune er projektpartner i Nordic Access-projektet, der skal udbrede test- og innovationssamarbejde i Norden. Skal din virksomhed være med?

    I Aarhus Kommune ser man stor værdi og potentiale i sundheds- og velfærdsteknologien.

    Som et led i at videreudvikle på de bedste løsninger inden for sundheds- og velfærdsteknologi, så flere teknologiske løsninger i fremtiden kan bidrage til vores alles velfærd, indgår Aarhus Kommune som partner i et projekt kaldet Nordic Access støttet af Nordic Innovation.

    Test- og innovationssamarbejde på tværs af Norden

    Formålet med Nordic Access-projektet er at udbrede test- og innovationssamarbejder på tværs af Norden. Kort sagt går projektet i al sin enkelthed ud på at forbinde virksomheder med potentielle testpartnere i hele Norden.

    Men for at dette kan lade sig gøre, kræves det, at man har nogle virksomheder, der ønsker at få testet deres løsninger i praksis. Derfor går Nordic Access nu på jagt efter virksomheder, der ønsker at indgå i projektet, fortæller projektleder i Aarhus Kommune, Mikkel Svindt Fransgård.

    - På næsten alle trin i udviklingen af sundheds- og velfærdsteknologiske løsninger er det af afgørende betydning, at løsningen harmonerer med den virkelighed, hvor den skal anvendes. Det er derfor essentielt, at virksomheder søger samarbejdspartnere, der kan tilbyde værdifuld indsigt og feedback, fortæller han og fortsætter:

    - Gennem Nordic Access arbejder vi aktivt på at etablere forbindelser til de rette samarbejdspartnere på tværs af de nordiske lande. Grunden til at vi nu henvender os nu til CareNet, er, at netværket fungerer som en platform for samspil, synergi og innovation mellem diverse interessenter, såsom kommuner, producenter, offentlige myndigheder, plejecentre og forskningsinstitutioner. Det er alle nøgleaktører i Nordic Innovation-projektet.

    Skal din virksomhed være med?

    For virksomheder, der deltager i projektet, er der ifølge Mikkel Svindt Fransgård en masse værdi at hente. Først og fremmest får virksomhederne øjeblikkelig feedback og input fra erhvervseksperter og den offentlige sektor, mens projektet også sikrer, at virksomhederne sparer tid og penge samt fremskynder processen i at finde frem til en testpartner.

    Alt i alt giver projektet de enkelte virksomheder værdifuld indsigt i at navigere i et stadigt udviklende landskab af sundhedsinstitutioner og fungerer som en rute til at teste løsninger i det mangfoldige netværk af testaktører i hele Norden.

    Nordic Access afholder i foråret en række ’board sessions’ sammen med virksomheder. De såkaldte board sessions tager én time, og her kan virksomheder med interesse for projektet præsentere deres løsninger for repræsentanter fra projektets partnere.

    Derpå gives der sparring til virksomheden, mens parterne sammen kan drøfte potentielle teststrategier og samarbejdspartnere i de nordiske lande. Det er gratis for virksomhederne at indgå i forløbet.

    Projektet er i første omgang tiltænkt virksomheder, der allerede nu har konkrete løsninger og samtidig har interesse i at samarbejde med partnere i Norden om at skabe ny viden om deres løsninger.

    Aarhus Kommune er medlem af CareNet

     

    Sidst opdateret: 7. februar 2024