Gå til hovedindhold

One Stop Funnel

Match mellem virksomheder og ældreplejens behov styrkes.

 • Læs op

Indhold

  Tre partnere er gået sammen i projektet One Stop Funnel for at udvikle en metode, der sikrer implementerbare, velfærdsteknologiske løsninger til ældreområdet.

  Metoden skal fungere som en tragt (funnel), der destillerer bl.a. teknologiske input fra virksomheder, behov fra ældreplejen, lovgivning, økonomi, forventninger og personalemæssige ressourcer.

  Formål

  Projektets formål er at udvikle en service/metode, der:

  • klæder virksomheder på til at tilbyde velfærdsteknologiske løsninger til det offentlige
  • gør offentlige indkøbere skarpe på at formulere, hvad ældreplejen har brug for

  Projektet skal på den baggrund udvikle en service, der forbedrer samarbejdet mellem virksomheder og det offentlige og leder til mere målrettede testforløb med et større udbytte og mindre spild af tid og ressourcer for begge.

  Projektdeltagere

  Aarhus Kommune står for projektledelsen v/Velfærdsteknologi & Hjælpemidler, Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune har siden 2007 haft fokus på implementering af velfærdsteknologi i ældreplejen og foretager løbende afprøvninger og implementeringer. Aarhus Kommune råder over den interaktive udstilling DokkX, der arbejder i tæt samarbejde med virksomheder og udstiller teknologier, som borgere kan besøge gratis til inspiration. Velfærdsteknologi & Hjælpemidler er førende på området i Danmark og Europa. Velfærdsteknologi (aarhus.dk)

  Fra Finland deltager konsulentvirksomheden Arnora, der er specialiseret i forretningsudvikling indenfor det teknologiske område. Indenfor sundhedsteknologi fungerer Arnora som en katalysator for samarbejdet mellem virksomheder og teststeder, de såkaldte testbeds og LivingLabs. (Linket åbner i nyt vindue) Arnora Oy - Liiketoiminnan osaaja

  Den svenske Region Västerbotten er ansvarlig for sundhedsområdet i fire nordlige regioner i Sverige. Regionens afdeling Livsmedicin består bl.a. af forskere, plejepersonale, designere og forretnings- og systemudviklere. Der arbejdes tværfagligt med innovation indenfor sundhedsområdet med fokus på teknologi. (Linket åbner i nyt vindue) Välkommen till Region Västerbotten (regionvasterbotten.se)

   

  Netværk. Projektdeltagerne fra de tre nordiske lande har tætte kontakter, der sikrer, at resultaterne af projekterne vil nå bredt ud til bl.a. Norge, Estland, Letland, Litauen, Portugal, Spanien og Frankrig.

  Projektperiode:1. juni 2022 – 31. maj 2025.

  Projektet finansieres af de deltagende partnere og medfinansieres af Nordic Innovation, Nordisk Ministerråd. (Linket åbner i nyt vindue) Strengthening Nordic Testbed Networks: One-Stop-Funnel For Testing | Nordic Innovation

  Sidst opdateret: 20. november 2023