Gå til hovedindhold

Nordic Proof

Fra hovedsageligt at have arbejdet indenfor sygehussektoren udvider Nordic Proof nu sit arbejdsområde.

 • Læs op

Indhold

  Hospitaler i Nordic Proof-konsortiet har siden 2015 arbejdet for at øge og udvikle offentlige sundhedstilbud og forbedre de nordiske befolkningers generelle sundhed.

  Nu udvider Nordic Proof sit arbejde til også at omfatte test af sundhedsløsninger og tilbud baseret på personlige data. Målet er at forbedre klinisk behandling, forebyggelse og sundhed.  

  Partnere

  For at nå det beskrevne mål har Nordic Proof inviteret nye medlemmer ind i konsortiet; tre fra Danmark, to fra Sverige og et medlem fra Island. Det nye samarbejde skal bygge et økosystem med testfaciliteter i kommuner og på hospitaler i et samarbejde med universiteter.

  Nordic Proof har bl.a. inviteret inkubatorer/udviklingsmiljøer, startup-virksomheder, klynger og offentlige import- og eksportafdelinger til at deltage i samarbejdet. Til gengæld for deltagelse i konsortiet tilbyder Nordic Proof at medorganisere events og stå til rådighed for en-til-en dialog med virksomheder, der søger evaluering og validering af deres produkter og ydelser.

  Deltagerne fra Danmark er Aalborg Universitetshospital, Aarhus Kommune og virksomheden Public Intelligence.

  Projektledelse: Aarhus Kommune, v/Velfærdsteknologi & Hjælpemidler.

  Projektperiode: 1. maj 2022 - 31. april 2025. 

  Projektet er finansieret af Nordic Innovation. (Linket åbner i nyt vindue) About Nordic Innovation | Nordic Innovation

  Nordic Proof

  Nordic Proof is a network of professional and efficient public health care test sites that actively contributes to business development in the Nordic healthcare sector. (Linket åbner i nyt vindue) Access to testing during healthcare product development cycle (nordicproof.org)

  Sidst opdateret: 25. januar 2024