Det mener medarbejderne
Læs mere om Det mener medarbejderne i Aarhus Kommune her.
Pernille Christensen, projektleder velfærdsteknologi, MSO: Jeg synes, man skal tænke habilitering/forebyggelse ind i det. Forstået på den måde, at man først tilbyder borgerne noget, der kan gøre dem selvhjulpne, inden man tilbyder noget, der er kompenserende.
Birgitte Halle, konsulent digitalisering, MSB: Jeg synes, man skal ryste posen og tænke området helt forfra. Og så sætte borgernes behov i fokus. Det er alt for besværligt at få hjælpemidler, som det er nu.
Helle Olesen, konsulent i bil-teamet, MSO: Lovgivningen, som den er nu, hindrer os. Vi kompenserer fx for en persons kørselsbehov med en bil. Det kan være en kvinde, der har tre børn og en hund. Men man kompenserer kun for kvindens behov og sørger ikke for, at hendes børn kan være i bilen.
Benita Schmidt, borgerkonsulent, MSO: Der kunne godt være noget afprøvning af hjælpemidler ude i periferien af byen. Mange ældre kan ikke selv tage rundt i byen. Der kunne også være et rejsehold, der rejser rundt til folk med et udvalg til afprøvning.
Henrik Krabbe, MSO, leder Hjælpemiddelservice: Hvis vi skal have et hus, skal der også være uddannelse i brug af velfærdsteknologi og hjælpemidler. Vi har så mange ting på hylderne, men der er utryghed blandt personalet ved at bruge tingene. Hver sjette søger nyt job hvert år, så efter to år, er en tredjedel af medarbejderne væk igen. Man kunne også uddanne hjælpemiddelteknikere til os selv og andre kommuner.