Gå til hovedindhold

Nye SOSU'er med digitech-profil

De første digitech-elever er begyndt på SOSU-Østjylland.

 • Læs op

Indhold

  I januar i år begyndte 20 SOSU-elever den nye digitech-uddannelse ved SOSU-Østjylland, og om få måneder skal de i praktik/oplæring på de kommunale arbejdspladser. Eleverne uddanner sig til SOSU-assistenter med den helt særlige, digitale vinkel på uddannelsen, fortæller SOSU Østjylland på sin hjemmeside.

   

  Du arbejder innovativt og undersøgende med en teknologisk vinkel på emnerne.

  Praktikvejledere klar til at tage imod

  Aarhus Kommune har allerede uddannet de første 20 praktikvejledere, der nu er klædt på til at tage godt imod digitech-eleverne. Vejlederne er selv assistenter, og de har været på et AMU-kursus, hvis indhold er sammensat af SOSU-Østjylland i samarbejde med uddannelseskonsulenter fra HR i Aarhus Kommune og Velfærdsteknologi & Hjælpemidler. Det forventes, at der løbende vil blive afholdt kurser for praktikvejledere. 

  Ny viden tages i brug straks

  Det varer en rum tid, inden de nye elever kan kalde sig SOSU-assistenter med digitech-profil, da de først er færdiguddannede i sommeren 2026. Forventningen er dog, at digitech-eleverne allerede fra begyndelsen af uddannelsen og under praktikperioderne kan være med til positivt at påvirke brugen af digitale/teknologiske løsninger i praksis.

  Du er dine kollegaers rollemodel, der kreativt anvender digitale løsninger til at fremme livskvaliteten hos borgeren og skabe et bedre arbejdsmiljø.

  Uddannelse som SOSU-assistent med digitech trækker på et samarbejde mellem HR, Digitaliseringen, Velfærdsteknologi & Hjælpemidler i Aarhus Kommune og dele af praksisfeltet.

  Digitech-uddannelser er en del af KL’s strategi, og forventningen er, at alle landets SOSU-skoler indfører digitech-uddannelser.

   

  Foto: SOSU-Østjylland

  Sidst opdateret: 4. december 2023