Projekter 2010-2020
-
Beam
Telepræsensrobot til ambulant opfølgning
Læs mere -
Cetrea til overblik og planlægning, Vikærgården
Læs mere -
Digitale vejledninger
Projektet er opdelt i 4 delprojekter, der arbejder med digitalisering af vejledninger i pleje og omsorg. Fællesnævneren for delprojekterne er, at produktionen af og tilgangen til vejledningerne skal være simpel, samt at vejledningerne skal være relevante og lette at tilgå i hverdagen.
Læs mere -
Ev@lueHealth på Vikærgården
Redskab til evaluering af velfærdsteknologi som en del af hverdagen.
Læs mere -
Gratis tryghed
Antallet af ældre vil i de kommende år overstige antallet af erhvervsaktive. Derfor bliver det nødvendigt at tænke kreativt og finde utraditionelle løsninger, eller anvende allerede eksisterende velfungerende løsninger udviklet til at andet formål. Projektet forsøger at anvende allerede eksisterende teknologi (inden for energiområdet) til forøgelse af trygheden i eget hjem, og derved forbedre muligheden for at blive længere i eget hjem.
Læs mere -
Idify
Idify er en serverbaseret livshistorie, der kan tilgås fra både tablets og computer. Endvidere består systemet af et såkaldt feed-funktion, som kan ”føde” livshistorien med begivenheder, og som giver mulighed for kommunikation mellem pårørende og personale.
Læs mere -
Stemmestyring i borgerens eget hjem
Vikærgården er et velfærdsteknologiske eksperimentarium. Her er indrettet 3 stuer med stemmestyring af bl.a. gardiner, vinduer, garderobeskab og lys.
Læs mere -
Telebesøgsvenner
Telebesøgsvennen kan lidt populært kaldes ”Skype on Wheels”. Telebesøgsvenner adskiller sig fra eksempelvis Skype og andre kommunikative løsninger, ved at Telebesøgsvennen kører hen og "besøger" beboeren. Beboeren skal ikke gøre noget teknisk aktivt i kommunikationen. Telebesøgsvennen kan styres og køre rundt på centret via en computer hjemmefra.
Læs mere -
Velfærdsteknologi i plejeboliger i Aarhus Kommune - evaluering
Velfærdsteknologi udgør et helt centralt indsatsområde i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune og indføres i stigende omfang både i plejeboliger, hjemmepleje og rehabiliteringsenheder.
Læs mere -
VIRO på Vikærgården
VIRO er en elektronisk tavleløsning, som giver et struktureret overblik over borgerne på Vikærgården, men også aktiviteter, specielle forhold ifm. borgerne, og ikke mindst handlinger, som skal uføres fx i forbindelse med medicin-dosering eller modtagelsessamtaler. Projektet indeholder en afprøvning af VIRO på Vikærgårdens Afdeling 3.
Læs mere -
Virtuel bostøtte
Fem jyske kommuner er gået sammen om at afprøve nye teknologiske løsninger i kontakten til psykisk sårbare borgere.
Læs mere -
Webcamprojekt - bostøtte
Søjlen for Voksenhandicap giver bostøtte til ca. 600 handicappede borgere i eget hjem. Støtten skal sikre borgere med handicap en selvstændig tilværelse på egne præmisser med vægt på livskvalitet. Det skønnedes, at halvdelen af de hjemmeboende voksne med handicap i Aarhus kommune råder over egen pc med netopkobling.
Læs mere