Hovedformålet med projektet var at afprøve, om borgerne er i stand til at selvtræne i AlterG og derved bedre deres livskvalitet, gangudholdenhed og mobilitet. Data fra projektet har dannet grundlag for en evaluering og overvejelser om, hvorvidt selvtræning i AlterG skal være et permanent tilbud.

Fysioterapeut og projektleder Line Krogh Elmer vurderer, at der er flere målgrupper for selvtræning. Mød hende i videoen nedenfor, hvor du også kommer med til træning med to borgere, der spurter afsted i maskinen. 

Forbedret fysik og livskvalitet

Det viser sig, at selvtræning i AlterG har haft effekt for de borgere, der deltog i projektet. De har fået bedre gangudholdenhed og bedre livskvalitet.

Størstedelen af borgerne vurderer, at selvtræningen har gjort, at de har nemmere ved at klare dagligdagsaktiviteter. De vurderer, at de har opnået bedre kondition og bedre gangfunktion, og de oplever, at selvtræningen har afhjulpet smerter.

Borgerne synes, selvtræningsforløbet har været godt og efterspørger, at selvtræning i AlterG kan fortsætte.

Konklusioner

En kort pixiudgave af evalueringsrapporten ligger til download i højre side af skærmen.

Mere video

TV2 Østjylland besøgte Vikærgården under projekt Selvtræning med AlterG. Se video fra besøget. Varighed 2.24 (nyt vindue)  

https://www.tv2ostjylland.dk/aarhus/nasa-loebebaand-lader-borgere-loebe-i-naesten-vaegtloes-tilstand