exorlive assistant

Digital træning i hjemmeplejen

Programmet Exorlive Assistant er testet i et OPI-projekt og bliver nu implementeret i 35 hjemmeplejeteams i Aarhus Kommune. Aarhus er hermed den første kommune i landet, der udruller det digitale træningsprogram, som mange kommuner har købt.

Exorlive Assistant giver mulighed for, at en terapeut laver et individuelt tilpasset træningsprogram til borgeren, som Sosu’en gennemfører under sit almindelige besøg. Terapeuten kan følge udviklingen på afstand og rette til undervejs, når det er nødvendigt. Programmet giver mere træning og mere sundhed. Målet er, at borgerne er selvhjulpne længere, og at behovet for hjemmepleje udsættes.

 

puder

 

Tryghed ved livets afslutning

Sundhedsfaglige medarbejdere oplever et behov for at skabe mere tryghed hos borgere, der dør i eget hjem. Projekt Teknologier til den palliative indsats har til formålet udvalgt en række teknologier og low tech-løsninger, der nu skal tages i brug hos borgerne. Det er alt fra bevægelsessensorer og nødkald til specialpuder og lydterapi med naturlyde. Velfærdsteknologierne skal skabe mere tryghed og samtidig forhindre korte, akutte og uhensigtsmæssige indlæggelser i den døendes sidste tid.

 

borgermøde

Borgermøder holdes online

Modulet til borgermøder i Aarhus Kommunes høringsportal er nu færdigudviklet og taget i brug. Det giver øget mulighed for borgerne for at deltage i debatter om emner i kommunen. OPI-puljen har støttet udviklingen af både høringsportalen og det tilhørende borgermodul. Tidligere skulle borgerne orientere sig hos flere magistratsafdelinger for at følge med. Nu ligger alle høringer og debatter overskueligt samlet ét sted, nemlig lige her Begivenheder | Høringsportalen - Aarhus kommune

 

stueplante

Renere luft med planter

Med forventning om dansk og international succes er firmaet bag OPI-projektet AirPlant udvalgt til at deltage i Urbantech Mentoring.

Urbantech Mentoring er for startsups og en dansk ’lillebror’ til det internationale accelerationsprogram Urbantech, skriver Realdania. Bag indsatsen står Realdania, Industriens Fond og virksomhederne Cowi, VKR/Velux og EWII.

Læs om projekt Airplant, der omdanner planter til indendørs luftbefugtere og renseapparater vha IoT.  Airplant til befugtning af tørt indeklima (aarhus.dk)