Benedikte og Peter, scr.shot

Branding af puljen og dens nye navn

Hjemmesiden for Velfærdsteknologisk OPI-pulje er ved at gennemgå en større forandring. Det sker i forbindelse med puljens navneskift fra Velfærdsteknologisk Udviklingspulje til Velfærdsteknologisk OPI-pulje. Det nye kommissorium for puljens arbejde ligger her Fakta om Velfærdsteknologisk OPI-pulje (aarhus.dk). Der laves desuden en ny og mere brugervenlig struktur på hjemmesiden.

Ovenstående billede af Benedikte og Peter er et screenshot fra hjemmesiden. Se alle OPI-puljens sekretariatsmedlemmer i galleriet Medlemmer af OPI-puljens sekretariat (aarhus.dk)

Puljens nye navn formidles på diverse møder og via intra, lige som puljen også optræder på aarhus.dk, så erhvervslivet kan finde os: Støtte og puljer (aarhus.dk) (Åbner i nyt vindue)

 

ukrudt, effekt af  mikrobølger

Miljørigtig ukrudtsbekæmpelse

Fremtidens Miljø, der har udviklet maskinen Weed Fighter, har netop fået Miljøstyrelsens godkendelse til at anvende en såkaldt accelerator i maskinen. Det øger effekten af mikrobølgerne mærkbart. OPI-puljen har støttet udviklingen af maskinen og ser frem til, at Fremtidens Miljø kommer helt i mål med den miljørigtige ukrudtsbekæmpelse. Der er stort potentiale for maskinen på kommunale arealer. Se artikel og tv-indslag om Weed Fighter på TV2OJ Ny maskine bekæmper ukrudt med mikrobølger: Slut med gas og pesticider | TV2 ØSTJYLLAND (tv2ostjylland.dk)(Åbner i  nyt vindue)

 

skodder i pose

Skodrobot

På bare 12 minutter indsamlede en århusiansk far på barsel hundredvis af skodder i Midtbyen. Den historie fortalte Lokalavisen Aarhus for et par år siden. Nu har Velfærdsteknologisk OPI-pulje bevilget penge til et projekt, der skal undersøge, i hvilken udstrækning man kan anvende robotteknologi til at rydde skodderne op. Specielt filtrene nedbrydes meget langsomt og er ekstremt dårlige for miljøet. Der skal udvikles en prototype på en skodrobot, og det sker i samarbejde med en række virksomheder og Aarhus Universitet. Læs mere om projektet Skodrobot (aarhus.dk).

Nu mangler vi bare en robot, der kan fjerne tyggegummi og mundbind fra fortovene i Midtbyen. Det kan være, at det bliver det næste…