Aarhus Kommune har indgået et offentligt-privat samarbejde med den aarhusianske virksomhed, Zurface Group. Virksomheden har fremstillet en digital servietdispenser, der virker med digital nudging.

Dispenseren påminder elever og lærere med lysblink om at aftørre de overflader, som kan udgøre en risiko for smitteoverførsel. Når lysblinket ses, er det elevers og læreres opgave at benytte apparatets medfølgende engangs-vådservietter og aftørre borde og stole.

Foreløbig 12 aarhusianske folkeskoler får omkring 65 dispensere hver. De fordeles i klasselokaler, faglokaler, administrative lokaler og på lærerværelser.  

pressemøde, zurface hygiejneDen digitale servietdispenser præsenteres på pressemøde på Skæring Skole.

Begyndte som et pilotprojekt hos VTU

Projektet er baseret på et pilotprojekt, som har været gennemført på Fjordsgades Skole med støtte fra det tidligere VTU, nu Velfærdsteknologisk Offentlig-Privat Innovationspulje i Aarhus Kommune. Projektet fik dengang en god evaluering og har dannet udgangspunkt for et udbud. Projektet er også støttet af Rådet for Sociale Investeringer i Aarhus Kommune.

dispenser

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge og Jarl Christensen, CEO, Zurface Group.

Før Zurface-løsningen var 82% af overfladerne urene ved frokosttid. Med Zurface er blot 3% urene, når børnene blev guidede vha. teknologien til at aftørre overfladerne.

 

dispenser nær

 

Zurface Group (nyt vindue) zurface™ | Med et blink skabes et sundt indeklima

Pilotprojekt Hygiejne Nudging System Hygiejne nudging system (aarhus.dk)

Klik download og læs pressemeddelelse fra Aarhus Kommune ved lancering af løsningen.

drenge tørrer af