Gå til hovedindhold

Ny platform til høringer

Aarhusianerne har fået en ny høringsportal, der gør det nemt for den enkelte at afgive høringssvar om alt fra handicappolitik til planlægning af bolig- og erhvervsarealer.

 • Læs op

Indhold

  Forskellige borgere og interessenter har været en del af udviklingen af en helt ny portal til høringer. Portalen skal understøtte Aarhus Kommunes inddragelse af borgerne i beslutningsprocesser.

  Portalen hedder deltag.aarhus.nu og giver et samlet overblik over alle aktuelle høringer i Aarhus Kommune, uanset magistratsafdeling. VTU | Velfærdsteknologisk Udviklingspulje har investeret i portalen, der har været undervejs i godt et år.

  Høringsportalen kom online i efteråret 2018 i en testversion med endelig release i marts 2019. Rabih Azad-Ahmad, rådmand i Kultur og Borgerservice, understregede i sin tale til releasen, at man vil skabe transparens og give flere adgang til at deltage i den demokratiske proces.

  Det kan være børnefamilier, som i hverdagens travle trummerum kan have svært ved finde tid til at gennemskue lange og komplicerede processer. Det kan være de unge studerende i byen, som forventer at kunne finde alt online, og det kan være dem, der interesserer sig for deres nabolag, men som ikke nødvendigvis kender til ordet lokalplan. (Rådmand Rabih Azad-Ahmad).

  Aarhus Kommune har gennem flere år haft et stærkt fokus på borgerinddragelse, herunder Aarhusmodel for Borgerinddragelse og Medborgerskabspolitikken. Der er fokus på at bringe det politiske niveau og borgerne tættere sammen. Formålet er skabe fælles opmærksomhed og samskabelse og derved øge den gensidige tillid.

  Se mere:

  Høringsportalen deltag.aarhus.dk 

  VTU om projektet Fælles høringsplatform 

  Høringsplatform 2 er allerede undervejs; VTU har støttet projektet, som du læse om her Fælles høringsplatform 2

  Sidst opdateret: 4. oktober 2023