Gå til hovedindhold

Marts 2023 | Duft og lyd, sensorbleer, tryghedsteknologier

Projekt duft og lyd på plejehjem kæmper for at nå i mål pga manglende ressourcer til implementering. Tryghedsteknologier til døende er lykkedes med at øge antallet af deltagere, og sensorbleer til socialområdet har afsluttet testperioden.

 • Læs op

Indhold

  Optimering af duft og lyd på plejehjem

  Projektet vil forbedre sansemiljøet på plejehjem og skabe et mere behageligt, hjemligt og hensigtsmæssigt miljø for beboere og personale. Der udrulles i øjeblikket løsninger på ni plejehjem, med 13 flere begyndende i marts. Pt. fokuseres der primært på de lavpraktiske løsninger, med de velfærdsteknologiske og akustiske i støbeskeen. Der er store udfordringer med at nå i mål, idet der mangler tid og fokus på de personale- og arbejdsgangsmæssige problematikker, der er en forudsætning for, at projektet kan lykkes.

   

  Tryghed ved livets afslutning

  Projektet skal skabe tryghed for døende borgere og deres pårørende i eget hjem ved livets afslutning. Dette måles via Trygfondens tryghedsmåling samt diverse biologiske markører fra sensor. Projektet har haft en del udfordringer med at finde deltagere. Det område, der rekrutteres fra, er imidlertid udvidet. Der er stor opbakning blandt fagpersonalet til at lykkes med projektet. Testfasen forløber indtil april og evalueringen finder sted i maj/juni.

   

  Sensorbleer til socialområdet

  Projektet vil skabe større værdighed for borgerne, spare bleer og reducere konflikter og vold. Det er desuden ambitionen at udvikle et implementeringskoncept for skift af sensorbleer til sociale institutioner. Testperioden er afsluttet, og evaluering af projektet er på vej.

  Sidst opdateret: 4. oktober 2023