Gå til hovedindhold

Træning med MemoryCube og SeniorLive fra Exorlive

Når man kombinerer to eksisterende teknologier, kan 1 + 1 give 3.

 • Læs op

Indhold

  I Aarhus Kommune har vi MemoryCube på plejehjem, der er en interaktiv terning, der viser forskellige billedserier på en tv-skærm, når man drejer den. Til at stimulere erindringen vises for eksempel billeder af dyr og natur og billeder fra Stadsarkivet af det historiske Aarhus.

  Samtidig har vi en indkøbsaftale på træningsvideoer fra Exorlive, som vi bl.a. bruger i hjemmeplejen til vedligeholdende træning. En fysioterapeut fandt på at kombinere de to ting, og der opstod helt nye muligheder.

  Et enkelt møde med leverandørerne

  Leverandørerne viste stor velvilje til at få ideen med træningsvideoer på MemoryCube til at lykkes. Og der skulle blot et enkelt møde til, før aftalerne var på plads. Exorlive leverer nu træningsvideoer i det såkaldte SeniorLive-program, hvor lette øvelser demonstreres af en siddende model. Øvelserne er udviklet af fagfolk til at opretholde eller øge funktion og mobilitet.

  Det er fantastisk at opleve, hvordan en idé på meget kort tid kan omsættes til en succes i praksis, siger Pernille Christensen, projektleder

  MemoryCube er en plug-and-play-teknologi, der gør det nemt og enkelt for personalet at sætte en kort træning på fx 10 minutter i gang; det kræver blot et drej på terningen. Musik er med til at løfte stemningen, og træningen kan foregå i et fællesrum, blot MemoryCube er tilsluttet tv-skærmen.

  Vi tester konceptet

  I øjeblikket findes MemoryCube på 35 af kommunens knap 50 plejehjem, og fire plejehjem har sagt ja tak til at afprøve terningen sammen med træningsvideoer. Pilotprojektet kører i 10-12uger, og der forventes en evaluering i august 2023.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Sidst opdateret: 25. april 2024