Stor international interesse for AAL Forum 2019

Arrangørerne af årets AAL Forum har modtaget i alt 71 ansøgninger til den internationale konference, som sætter fokus på de nyeste og bedste løsninger indenfor implementering af velfærdsteknologi. Det store ansøgerfelt er rekord for AAL Forum, som har fundet sted siden 2009.

På AAL Forum 2019 mødes centrale spillere fra hele verden for at diskutere og sætte retning for fremtidens velfærdsteknologi. Konferencen er målrettet små og mellemstore virksomheder, industrier, universiteter, eksperter, beslutningstagere, offentlige indkøbere, frontpersonale samt studerende og ældre borgere.
I alt forventes der 1.000 deltagere til konferencen, som åbner mandag 23. september. Her byder Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard de mange deltagere velkommen.

Det overordnede tema for årets AAL Forum er:
Smartere implementering af digital teknologi, som understøtter aktiv og sund aldring

En del af programmet for konferencen består af 24 workshops, som der netop har været ansøgningsfrist på. 71 ansøgere – fra blandt andet Angola, Colombia, Kina, USA og en lang række europæiske lande – har budt ind med workshops med fokus på enten temaet omkring bedre og smartere implementering eller en række undertemaer om ældrevenlige samfund, datahåndtering, iværksætteri og seniorer på arbejdspladsen.

Den store interesse fra de internationale deltagere glæder Ivan Kjær Lauridsen, som er chef for Center for Frihedsteknologi i Aarhus Kommune:

”Det er fantastisk at opleve den store geografiske spredning, der er på ansøgerfeltet. Det tyder på, at vi har ramt rigtigt med vores hovedtema omkring implementering, og at der er et stort internationalt ønske om at deltage i konferencen i Aarhus og bidrage med viden og erfaringer. Det bliver spændende at lytte til og diskutere med de mange interessante workshopholdere, og samtidig dele ud af vores egne erfaringer med resten af verden,” siger Ivan Kjær Lauridsen.   

11.-12. april mødes den internationale programkomite bag årets AAL Forum i portugisiske Coimbra og udvælger de 24 workshops, som indgår i det officielle program for konferencen i Aarhus.

Fakta: AAL Forum 2019
Konferencen afholdes i samarbejde mellem EU-programmet Active and Assisted Living (AAL) og Center for Frihedsteknologi, Aarhus Kommune. EU-programmet har til formål at skabe tryghed, øget selvhjulpenhed og mere frihed for ældre borgere gennem udvikling af velfærdsteknologiske løsninger.
Andre samarbejdspartnere tæller Region Midtjylland, CareWare og Welfare Tech.

Tid og sted
AAL Forum 2019 bliver afholdt 23.-25. september i Aarhus Congress Center.
Adresse: Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C, indgang fra Thomas Jensens Allé.
Læs mere og køb billet på www.aalforum.eu

Udstilling
Udstillingsdelen på AAL Forum 2019 bliver gennemført i samspil med CareWare, en platform for udvikling og implementering af velfærdsteknologi i Danmark, startet af Aarhus Kommune i 2010.