Gå til hovedindhold

Nødkaldscentralen i Aarhus Kommune er oppe at køre

Lige nu besvares alle nødkald fra Distrikt Syd hos Østjyllands Brandvæsen, men i løbet af oktober flytter den nye Nødkaldscentral i Aarhus Kommune til egne lokaler i Viby J.

Indhold

    10 sundhedsfaglige medarbejdere skal stå for at tage nødkald i den spritnye Nødkaldscentral.

    Central besvarelse af alle nødkald i kommunen

    Nødkaldscentralen består af sundhedsfaglige medarbejdere, der sidder centralt i Aarhus Kommune med udsigt over en stor del af byen. Her besvarer de alle nødkaldene fra borgerne.

    De nødkald, der kan afhjælpes af Nødkaldscentralen, bliver afsluttet her. Det betyder, at det kun er de nødkald, hvor der vurderes at være behov for fysisk opfølgning af de udkørende kolleger, der sendes videre.

    Nødkaldscentralen har ligeledes til opgave at besvare Døgnplejetelefonen hele weekenden og aften og nat i hverdagene.

    Illustration: Julie Smilla Didriksen, sygeplejerske i Nødkaldscentralen 

    Høj kvalitet

    Nødkaldscentralen skaber tryghed og sikkerhed for borgerne ved at tilbyde øjeblikkelig og effektiv assistance af høj sundhedsfaglig kvalitet. 

    Nødkaldscentralen vil desuden betyde langt færre forstyrrelser for de udkørende medarbejdere og dermed også for borgerne, da størstedelen af nødkald og opkald fra Døgntelefonen vil blive sorteret fra.

    Baggrund

    Nødkaldscentralen er en del af e-Teamet, der også leverer virtuelle besøg. E-Teamet er en afdeling i MSO, hvor fællesnævneren er, at borgerne modtager deres sundhedsfaglig ydelse fra distancen.

    Aarhus Kommunes byråd vedtog i budgetforlig 2024 at afsætte midler til central besvarelse af nødkald.

    Fremtiden

    I første omgang udrulles Nødkaldscentralen i Distrikt Syd, derefter Nord og Midt. Det forventes, at Nødkaldscentralen i Aarhus Kommune er fuldt implementeret i hele kommunen i begyndelsen af marts 2025.

    For yderligere info kontakt Monica Petersson Ekström (aarhus.dk)

    Sidst opdateret: 27. januar 2025