Gå til hovedindhold

Nødkaldscentralen i Aarhus Kommune er oppe at køre

Lige nu besvares alle nødkald fra Distrikt Syd hos Østjyllands Brandvæsen, men i løbet af oktober flytter den nye Nødkaldscentral i Aarhus Kommune til egne lokaler i Viby J.

  • Læs op

Indhold

    Klaus på billedet er en af de medarbejdere, der taget nødopkald fra borgerne i Aarhus Kommune. Lige nu sidder han alene, men i oktober får han selskab af sine 10 nye sundhedsfaglige kolleger i den spritnye Nødkaldscentral.

    Central besvarelse af alle nødkald i kommunen

    Nødkaldscentralen består af sundhedsfaglige medarbejdere, der sidder centralt med udsigt i Aarhus Kommune og besvarer alle nødkaldene fra borgerne.

    De nødkald, der kan afhjælpes af Nødkaldscentralen, bliver afsluttet her. Det betyder, at det kun er de nødkald, hvor der vurderes at være behov for fysisk opfølgning af de udkørende kolleger, der sendes videre.

    Nødkaldscentralen har ligeledes til opgave at besvare Døgnplejetelefonen hele weekenden og aften og nat i hverdagene.

    Illustration: Julie Smilla Didriksen, sygeplejerske i Nødkaldscentralen 

    Høj kvalitet

    Nødkaldscentralen skaber tryghed og sikkerhed for borgerne ved at tilbyde øjeblikkelig og effektiv assistance af høj sundhedsfaglig kvalitet. Klaus på billedet er for eksempel uddannet operationssygeplejerske og har mange års erfaring i sundhedsvæsnet.

    Nødkaldscentralen vil desuden betyde langt færre forstyrrelser for de udkørende medarbejdere og dermed også for borgerne, da størstedelen af nødkald og opkald fra Døgntelefonen vil blive sorteret fra.

    Baggrund

    Nødkaldscentralen er en del af e-Teamet, der også leverer virtuelle besøg. E-Teamet er en afdeling i MSO, hvor fællesnævneren er, at borgerne modtager deres sundhedsfaglig ydelse fra distancen.

    Aarhus Kommunes byråd vedtog i budgetforlig 2024 at afsætte midler til central besvarelse af nødkald.

    Fremtiden

    I første omgang udrulles Nødkaldscentralen i Distrikt Syd, derefter Nord og Midt. Det forventes, at Nødkaldscentralen i Aarhus Kommune er fuldt implementeret i hele kommunen i begyndelsen af marts 2025.

    For yderligere info kontakt Monica Petersson Ekström (aarhus.dk)

    Sidst opdateret: 08. oktober 2024