Gå til hovedindhold

Minister ser på Tryghed i eget Hjem

Social- og Ældreminister Astrid Krag deltog forleden i en online-præsentation af projekt Tryghed i eget hjem. Ministeren udtrykte sig positivt om indsatsen og ser frem til at følge den.

 • Læs op

Indhold

  Monica Petersson Ekström er Aarhus Kommunes repræsentant i projektet og var med til mødet med ministeren.

  • Astrid Krag var virkelig interesseret i projektet, og hun var glad for at høre, at vi har høj fokus på inddragelse af både borgere, deres pårørende og medarbejderne, fortæller Monica Petersson Ekström, projektleder ved Velfærdsteknologi & Hjælpemidler Aarhus.

   

  Tryghed i eget hjem tager udgangspunkt i borgere, der er utrygge i eget hjem, og som i dag har et nødkald. Et nødkald har vist sig at være en ufleksibel løsning, der ikke imødekommer borgernes meget forskelligartede behov. Nødkald bruges af mange borgere i situationer, hvor der ikke er akut nød, men hvor borgeren måske har brug for en at tale med, fortæller Monica Petersson Ekström.

  • Borgerne kan i nogle tilfælde have gavn af et device, der sender en alarm til de pårørende, hvis borgeren falder uden for eget hjem. Det kan give borgeren tryghed til at færdes uden for hjemmet og samtidig give de pårørende tryghed i at vide, at de får besked, hvis borgeren falder.

  Projekt Tryghed i eget hjem arbejder med at finde på teknologiske og ikke-teknologisk løsninger for at skabe tryghed for borgerne. Løsninger afprøves i samarbejde med medarbejdere, borgere og pårørende.

  De tre kommuner København, Aalborg og Aarhus står bag projektet, der er støttet økonomisk af Sundhedsstyrelsen. Projektet skal munde ud i en bred vifte af indsatser, der beskrives i et løsningskatalog. Erfaringer fra projektet gøres tilgængelige for øvrige kommuner.

   

  Sidst opdateret: 11. december 2023