Kursister strømmer til

Undervisningscenter for Velfærdsteknologi er rammen om ergonomikurser, kurser for nye medarbejdere, kurser i spritnye teknologier og genopfriskningskurser i hjælpemidler. Som det ses af udtalelser fra kursister er de rummelige lokaler på Sintrupvej blevet et populært kursussted blandt medarbejderne i Aarhus Kommune. 

  • Mængden af de praktiske øvelser gjorde, at man ikke gik kold i teorien. Og så var det sjovt selv at få lov og prøve at have det i hænderne.
  • De videoer, der blev filmet, var et godt læringsværktøj, så vi med egne øjne kunne se fejl og mangler.
  • Der var en god stemning. Instruktørerne havde en på samme tid legende og seriøs tilgang, der smittede af på kursisterne.

Arbejdsmiljø forbedres

Samling af al undervisning i Undervisningscenter for Velfærdsteknologi understreger, at Aarhus Kommune tager arbejdsmiljøet alvorligt, siger Cecilie Høegh Langvad, projektleder på Undervisningscentret.

Nu får alle medarbejdere et kompetenceløft. Vi bliver alle sammen bedre til at understøtte borgerne til at klare sig selv så længe og så godt som muligt. Samtidig passer vi på os selv, så vi kommer på arbejde og ikke bliver syge. Undervisningscentret er på den måde en gevinst både for medarbejderne og for borgerne, siger Cecilie Høegh Langvad.

Alle skal lære at bruge Carendo

I øjeblikket implementeres Carendo-stolen til solopleje på plejehjemmene i område Vest. De kommende år får alle områder i kommunen mulighed for at benytte Carendo. Det betyder, at medarbejderrepræsentanter fra alle plejehjem skal på kursus i at anvende stolen. Efter endt kursus vil kursisterne være i stand til at stå for sidemandsoplæring af kollegerne. På Undervisningscentret øver kursisterne sig på hinanden, inden de forsøger sig med borgerne.

Hjælpemiddelcenter tilbyder undervisning

Der har vist sig et stort behov blandt medarbejderne for at blive opdaterede på nogle af de produkter, som Hjælpemiddelcentret i Aarhus Kommune udlåner. Som noget nyt holder Hjælpemiddelcentret derfor kurser for terapeuter, borgerkonsulenter, visitatorer og sygeplejersker. Indtil nu har man haft kurser i kørestole, liftsejl og tryksårsforebyggende madrasser og puder. "Holdene bliver fyldt op, lige så hurtigt som de lægges på Kursusportalen, så der er et stort behov", fortæller Birthe Lind Jacobsen fra Hjælpemiddelcentret. 

Fakta:

  • Du finder kurser hos Undervisningscenter for Velfærdsteknologi på Kursusportalen 
  • De fleste kursister er nyansatte. Her får nye kolleger kurser på basis af Aarhus Kommunes nye ergonomikoncept
  • Undervisningscentret blev åbnet ved en reception i december 2017. De første kurser løb af stablen i januar 2018. Se video fra åbningen