Gå til hovedindhold

Hamborg ønsker samarbejde med Aarhus om velfærdsteknologi

En delegation fra City of Hamburg besøgte den 13. april DokkX for at udveksle erfaringer om udstilling af velfærdsteknologi.

 • Læs op

Indhold

  Kontakten til Hamborg blev skabt under samarbejdet i EU-projekt SHAFE. EU-projektmanager Kai Schnackenberg (til venstre på ovenstående billede) mener, at der er basis for at forlænge samarbejdet, måske i et nyt EU-projekt. Selv om City of Hamburg med sine 1,9 mio. indbyggere er en del større end Aarhus, ser den tyske EU-projektmanager flere ligheder end forskelle mellem de to byer.

  ”Begge byer er andenstørst; vi har direkte togforbindelse, så vi er tæt på hinanden. Vi har nogenlunde den samme mentalitet og havde et godt samarbejde i EU-projekt SHAFE. Det vil vi gerne udbygge” siger Kai Schnackenberg.

  Kai Schnackenberg håber, at man i et nyt internationalt fællesskab i fx Baltic Sea Region kan koncentrere indsatsen omkring showrooms for velfærdsteknologi. I EU-SHAFE var arbejdet spredt mere ud over en mangfoldighed af emner og indsatser.

  Heike Clauss, hamborg

  Heike Clauss, managing director, afprøver her Pressalit Plus, en håndvask der kan reguleres i højden og sideværts. Heike Clauss står i spidsen for et showroom med velfærdsteknologi og hjælpemidler, der er en del af organisationen Barrierefrei Leben i udkanten af Hamborg.

  ”Vi arbejder med en permanent udstilling, og vi har mange af de samme ting, som findes her på DokkX. Af og til laver vi også små pop-up-udstillinger i fx stormagasiner. Det er organiseret lidt anderledes end i Danmark. For eksempel betaler leverandørerne for at være i udstillingen, og borgere kommer kun på besøg, når de er blevet henvist til rådgivning", fortæller Heike Clauss. Hun kan se en idé i i fremtiden at styrke samarbejdet mellem slutbrugere og leverandører gennem ekspertvurderinger og springboads, som er et nyt tiltag, der tilbydes på DokkX. 

  carolin kimmer hamborg

  Carolin Kimmer, indretningsarkitekt Barrierefrei Leben, var begejstret for Joy for all, interaktiv kat til mennesker med demens fra Gloria Mundi.

   

  gabriele schroeder hamborg

  Gabriele Schröder, sygeplejerske og projektmedarbejder Barrierefrei Leben, tager et hvil i Cocoon Care sansestol fra Welness Nordic, inden togturen går tilbage til Hamborg.

  Søren Aalykke fra DokkX stod for at rundvise de tyske kolleger i udstillingen på DokkX og havde dem også med på en tur til Generationernes Hus på Aarhus Ø. Gæsterne efterlod Aarhus med en invitation til genbesøg hos Barrierefrei Leben i Hamborg og ambitionen om fremtidige samarbejder. 

   

   

  Sidst opdateret: 11. december 2023