Gå til hovedindhold

DR besøger Robert på Vikærgården

På Vikærgården har man testet robotten Robert til genoptræning af sengeliggende borgere. DR kiggede med

 • Læs op

Indhold

  DR bragte 6. februar et indslag i TV-avisen om stigning i antallet robotter i industri og velfærd. På Vikærgården lavede DR optagelser til indslaget med robotten Robert i aktion.

  Emnet er højaktuelt; tal fra Kommunernes Landsforening viser, at der de seneste år er sket en stigning i kommunernes brug af teknologier, der kan hjælpe borgere med at spise, blive vasket og løftet, skriver DR.dk

  Man diskuterede i indslaget, om indførelsen af robotter vil overflødiggøre medarbejdere. Den bekymring har man ikke på Vikærgården. 

  Robert aflaster

  ”Jeg skulle stå og lave omkring 40 bevægelser per patient før. Det kan godt være ret tungt, fordi det for det første kan være et tungt ben i sig selv, og for det andet skal man lægge et pres på benet, for at det virker ordentligt”, fortæller fysioterapeut Mettine Black fra Vikærgården til DR.

  Inder Oddershede, der er fysioterapeut og ressourceperson for velfærdsteknologi, føler sig ikke truet af robotten. "Jeg tænker simpelthen ikke, at den kan erstatte os. Den kan supplere os. Men ikke erstatte os, siger Inger Oddershede til DR.

   

  Testafdelingen for velfærdsteknologi på Vikærgården er i mellemtiden nedlagt. 

   

   

   

  Sidst opdateret: 6. december 2023