DokkX vinder EU-pris

Silver Economy Awards er en ny konkurrence, der har fokus på de +50-årige. Konkurrencen vil skabe opmærksomhed om den politiske og økonomiske magt, de +50-årige har som forbrugere og borgere i EU-landene.

DokkX er til for borgernes skyld

DokkX vandt i kategorien Health and long term care. Andre kategorier var fx bolig, kommunikation og uddannelse. Ivan Kjær Lauridsen, velfærdsteknologichef i Aarhus Kommune, repræsenterede DokkX i Bruxelles. Han roser Byrådet for at have skabt VTU-puljen og dermed det økonomiske grundlag for, at DokkX overhovedet er blevet realiseret.

Det er en anerkendelse af, at kommunen rækker ud til borgerne via DokkX og bussen DokkX på tur med information om, hvilke teknologier der findes til at understøtte selvhjulpenhed gennem hele livet. Det er noget, der optager politikerne i Aarhus Kommune, og det er til gavn for alle aarhusianere hver eneste dag, siger Ivan Kjær Lauridsen.

Se den video, som Ivan Kjær Lauridsen havde med til konkurrencen i Bruxelles 

DokkX Silver Economy Awards

Fakta

DokkX er et VTU-projekt, velfærdsteknologisk udviklingspulje.

DokkX holder udstillinger med skiftende temaer, hvor de forskellige magistratsafdelinger leverer indhold.

DokkX har haft ca. 30.000 besøgende i løbet af de to år, udstillingen har været åben.

De besøgende fordeler sig på alle aldersgrupper; der kommer folk fra gaden, studerende fra de videregående uddannelser og skoleklasser. DokkX hjemmeside