DokkX runder 30.000 besøgende

Man må lege med det hele

Udstillingerne på DokkX er bygget op omkring skiftende temaer; lige nu kører udstillingen Bytes i Byen – byens skjulte intelligens. Til alle udstillinger vejleder personalet på DokkX, hvis man vil prøve teknologierne i praksis. For leder af DokkX, Kirsten Rud Bentholm, er der ingen tvivl om, hvad der virker, hvis man vil nå ud til aarhusianerne med velfærdsteknologi.

  • DokkX´s succes skyldes for en stor del placeringen på DOKK1, hvor borgere i alle aldre i forvejen færdes. I forbindelse med den nuværende udstilling har vi en mini-udstilling på Torvet lige ved Borgerservice. Det har positiv effekt på besøgstallet.
    Det brede udvalg af produkter og services virker også meget tiltalende på de besøgende, men det allervigtigste er at man på DokkX under faglig vejledning kan prøve teknologierne i praksis og få viden om, hvordan de virker, og hvor man kan få fat i dem, siger Kirsten Rud Bentholm.

DokkX styrker erhvervslivet

DokkX er i høj grad lykkedes med sin målsætning om at øge kendskabet til velfærdsteknologierne og afstigmatisere brugen af dem.  Spørgeskemaer fra gæsterne dokumenterer stor tilfredshed og nysgerrighed efter at vide endnu mere. Og det skal bruges positivt fremover, fastslår Kirsten Rud Bentholm.

  • Ambitionen er at endnu flere borgere, studerende og fagfolk vil finde vej til DokkX’s skiftende udstillinger, og at flere virksomheder vil få øget deres omsætning, så vi b.la. også styrker iværksættermiljøet. Borgerne ønsker nemlig i høj grad selv at investere i produkter, der kan vedligeholde og forbedre livskvaliteten. DokkX er den optimale platform i centrum af Aarhus i forhold til at hjælpe både borgere, fagfolk og studerende med at finde de teknologier, der kan øge funktionsniveauet og livskvaliteten for den enkelte, siger Kirsten Rud Bentholm.

Fakta

DokkX ligger på DOKK1, niveau 2.2. Udstillingen Bytes i Byen kører t/m fredag den 14. september. I oktober åbner udstillingen Nærvær på afstand. DokkX har adgang for alle; man kan komme fra gaden og kigge ind og blive så længe, man har lyst. Store grupper fra f.eks. undervisningsinstitutioner og arbejdspladser modtages gerne mod forudbestilling og betaling; så får man til gengæld en rundvisning med egen guide. DokkX hjemmeside