CareWare nu i Japan

CareWare med fokus på slutbrugere

En japansk delegation, der besøgte CareWare-konferencen med velfærdsteknologi for to år siden, blev så begejstret for CareWare-konceptet, at man nu kopierer CareWare i Tokyo.

It was really an eye-opener for the Japanese delegation (Jun Yamaguchi)

Konferencen i Japan er kommet i stand med hjælp fra et par medarbejdere fra Center for Frihedsteknologi i Aarhus. Det er især CareWare-konferencens fokus på slutbrugerne, der inspirerer japanerne, fortæller Jun Yamaguchi, der stod i spidsen for den japanske delegation i 2017.

- I Japan kommer incitamentet til at udvikle teknologier fra forskere, ingeniører, private firmaer eller det politiske liv. Jeg oplever, at man i Danmark ser meget mere på slutbrugernes behov og udvikler og implementerer velfærdsteknologi i samarbejde med kommunerne. Tæt på borgerne. I Danmark ser vi teknologier, som anvendes i praksis, og som tilgodeser et reelt behov. Det var en øjenåbner for den japanske delegation, siger Jun Yamaguchi.

Tokyo Big Sight: CareWare Japan er en del af The International Home Care Rehabilitation Exhibition (HCR), der afholdes i Tokyo Big Sight og varer tre dage. HCR er en af de største messer indenfor velfærdsteknologi i Asien. Arrangørerne er Health and Welfare Information Association (HWIA), som CareWare har samarbejdet med.

CareWare

CareWare er en paraplyorganisation indenfor velfærdsteknologi. CareWare afholder konferencer, præsentationer af nye teknologier for fagfolk og rådgivning for upstart-virksomheder. CareWare rummer også CareWare Nordic, der er et EU-samarbejde mellem kommuner og institutioner om at udbrede CareWare-konceptet i Østersøområdet. Til CareWare Nordic hører også arbejdet med undervisningskoncepter indenfor velfærdsteknologi.

CareWare Japan hjemmeside på engelsk 

Mere om CareWare-organisationen

Mere om CareWare Nordic