Byrådet siger ja til DokkX

Der var bred enighed i byrådssalen om, at DokkX løser sine opgaver med stor succes. 31.858 besøgende har lagt vejen forbi den interaktive udstilling af velfærdsteknologi siden åbningen i maj 2016. Gæsterne tæller både studerende på aftalte besøg som en del af uddannelsen; foreninger, virksomheder, skoler, forskere og helt almindelige mennesker, der kommer ind fra gaden.

DokkX skal give borgerne ansvar og kompetencer til at bruge teknologien i hverdagen

Byrådets ambition var med DokkX at give borgerne ansvar og kompetencer til at bruge teknologien i hverdagen, så borgerne har adgang til centralt placerede udstillings- og demonstrationsfaciliteter, sagde Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg, til byrådsmødet den 9. oktober. 

DokkX har været med til at få AAL Forum 2019 til Aarhus

Jette Skive fremhævede i sit indlæg, at DokkX har spillet en rolle i at få store, internationale begivenheder til Aarhus som fx AAL Forum 2019, som afholdes i september. I 2020 bliver Aarhus vært for RIWC sammen med Rehabilitering Danmark, som er en kongres med potentielt 2-3000 deltagere. DokkX vil blive et væsentligt trækplaster til begge arrangementer, sagde Jette Skive. 

Bevillingen til DokkX tages fra VTU-puljen, der nu er reduceret til 6 mio. kr. årligt.

Socialdemokratiet forventer udvikling af DokkX og årlige afrapporteringer med konkrete resultater. De Radikale ønsker at tænke DokkX sammen med straks-visitering. Enhedslisten håber på en permanentgørelse.